Posts

Kebaikan GLA Shaklee untuk wanita

Image
kebaikan gla shaklee untuk wanita

GLA COMPLEX

Jika anda mahukan keselesaan dan kesejahteraan menyeluruh sepanjang kitaran haid bulanan anda, GLA (Asid Linolenik Gamma) adalah jawapan yang anda cari.

GLA adalah asid lemak penting Omega-6 yang digunakan oleh tubuh anda untuk menghasilkan PROSTAGLANDIN ~ bahan yang membantu mengawal-atur pelbagai proses tubuh. Malah ia amat bermanfaat untuk setiap wanita di semua peringkat umur.

Setiap Capsule mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik omega-6 , digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.
.
Bioavailability dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun kedalam sel dan tisu.
.
Manfaat utama:
.
🍁 Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang barat..
.
🍁 Membantu Mengawal selia estrogen dan tetsosterum - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita , memperbaiki simptom PMS seperti senggugut…

Ejen Pengedar Shaklee Kota kinabalu Sabah yang Aktif dan Proaktif

Image
Hi all and salam ketemu lagi kita di entry ini.. 😊
Buat pertama kalinya saya memperkenalkan diri sebagai Ejen dan Pengedar Shaklee  SABAH yang aktif dan mempunyai READY STOCK di kawasan Putatan, Kota Kinabalu, Penampang, Tenom, Kinarut, Lokkawi, Kolombong, Damai - Lintas, Kepayan, Cyber City.
Sudah 4 tahun lebih ( coming to 5th yr) saya bersama shaklee bermula pada tahun 2014, dan saya masih bersama syarikat hebat ini berkongsi kelebihan dan kebaikan produk – produknya.
Setiap hari saya menerima order dari kawan, keluarga juga customer. Aktiviti saya merangkumi penghantaran secara :
☑️ COD ( Cash On Delivery )
☑️ Pos Laju ke seluruh Malaysia
☑️ Melalui Sistem Online ke seluruh
Malaysia
☑️ Melalui Teksi / Bas dari Terminal Bandaran Kota Kinabalu
☑️ Menggunakan Bas dari Terminal Bas Inanam
Sekiranya anda ingin membeli Vitamin dan Produk Shaklee daripada saya, Ingin tahu bagaimana dapatkan harga murah dari harga pasaran? 
Ingin menjadikan shaklee sebagai perniagaan Part time  atau Full time?Janga…

Ikhtiar Hamil dengan set kesuburan shaklee

Image
#SetKesuburan nak dapatkan baby comel 😍

Memanglah kan semua rezeki itu dari Tuhan termasuklah ada baby Tapi kalau kita tak berusaha mana mungkin kita tau. ye tak? Kesuburan ni banyak faktor yang mempengaruhi kita.
Salah satu sebab kita susah mau dapat baby bilamana kitaran haid kita tidak teratur. Cycle tiap bulan tidak cun.susah nak agak bila masanya kesuburan kita.betul?
Kalau berat badan kita berlebihan pun boleh jadi punca susah nak dapat baby. Sebab tu ada doktor yang bagi nasihat kurangkan berat badan.
Lagi-lagi kalau persekitaran kita tidak sihat,asap rokok sana sini,si suami pun merokok. Haaa, kena alert yang bakal2 mummy tu. Sebab bila suami merokok sperma yang bakal di keluarkan itu tidak sihat dengan erti kata lain dia sudah "membunuh" vitamin C dan kualiti sperma untuk dapatkan sperma yang sihat amatlah tipis.

Kesihatan diri juga sangat dititikberatkan

cantik dan sihat itu harus


read more

hati kena kental


Sebab itu pentingnya pengambilan #Vitamin_C bagi si perokok. #…

Penjagaan kecantikkan wajah yang selamat dan semula jadi

Image
YOUTH™ Starter Set

Set penjagaan kulit yang mudah dan ringkas untuk membantu menyingkirkan sel kulit mati, menghidrat, melindungi dan menyuburkan kulit anda untuk mengekalkan keremajaan.


LUMINOUS GEL OIL CLEANSER
3-dalam-1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci, dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya. Hadapi dunia dengan seri semulajadi anda.
Bahan-bahan Utama
Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan.


PERFECTING SKIN TONER
Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran dan tunjukkan kepada dunia, diri anda yang lebih cerah, berseri. Lakukan lebih daripada biasa untuk membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisibersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang berseri.
Bahan-bahan Utama
Vital Repair+®, Muscadine Gr…

PRODUK TERBARU!! YOUTH INTENSIVE TREATMENT AND REPAIR BY SHAKLEE

Image
YOUTH™ Intensive Treatment and Repair Set

Set penjagaan kulit lengkap untuk membantu menangani tanda-tanda penuaan, mengurangkan kedutan, bintik-bintik hitam penuaan serta pigmentasi, memperbaiki kerosakan disebabkan oleh matahari, meningkatkan kecerahan dan seri wajah.

LUMINOUS GEL OIL CLEANSER
3-dalam-1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci, dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya. Hadapi dunia dengan seri semulajadi anda.
Bahan-bahan Utama
Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan.

PERFECTING SKIN TONER
Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran dan tunjukkan kepada dunia, diri anda yang lebih cerah, berseri. Lakukan lebih daripada biasa untuk membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisibersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal y…

Minuman Isotonik Semulajadi

Image
PERFORMANCE DRINK
Menyegarkan dan menghilangkan rasa dahaga.
Kalau kamu jenis yang suka hijing, cycling, climbing, sport, dan apa pun aktiviti yang lasak2 this #Performance Drink suit for you.
Even yang selalu berjemur bawah matahari, driving jauh setiap hari pun sangat sesuai untuk amalkan PD ni.
KEISTIMEWAAN PERFORMANCE DRINK
-Tingkatkan prestasi untuk mencapai kemenangan yang diimpikan. Serlahkan prestasi terbaik anda yang kekalkan momentum. - Dengan proprietari OPTI-Lyte™ campuran elektrolit ditambah campuran unik karbohidrat untuk memberikan tenaga segera dan berterusan disamping menyokong penghidratan optimum.

Minuman ini seperti minuman isotonic di luar sana namun demikian, PD ni tidak di campur dengan gula ataupun bahan2 kimia berbahaya.. ianya semulajadi dengan Orange flavour.
so, memandangkan Bulan ini adalah bulan promosi Performance Drink di mana bila and beli 2 anda akan dapat 10% off. 😍 wow kan.




lagi jimat bila anda sign up as a member rm68. 90. Jimat banyak tau.
klik link ini un…

Ayam Masak Steam mudah dan ringkas

Image
Resepi Ayam Steam mudah
hai semua.. malam ni Kak Dian nak share lagi masakan yang mudah dan pantas tanpa perlu fikir apa yang kita nak masak setiap hari 😅
ok, ni dia bahan2 untuk masak Ayam Steam yang mudah.
- 2ketul Ayam
- beberapa hiris halia
- 3 biji red dates
- 8 biji cili cina
- 3 ulas bawang merah (dihiris)
- minyak  bijan
- secubit garam
- Air
campurkan ke semua bahan tu (kecuali bawang merah kenak goreng asing baru campurkan ) ke dalam tempat kita nak steam tu dan steam lah.. hihi.. lagi lama kita steam lagi empuk dan sedap ras ayam tu.. lembut dan anak2  kak Dian memang suka Ayam steam ni. selalu nya kalau ada ayam je anak2 tolak tepi 😪 tak nak makan..
tapi dengan Ayam steam yang tak seberapa ni suka pulak anak2 tu😍.. macam tu juga Ikan kalau Kak Dian steam kan.
boleh lah cuba resepi simple ni kat rumah. mudah dan senang saja u ols.
selamat mencuba nanti ada masa lagi Kak Dian share menu simple2 ya.. 😘
luv,
kak Dian
mak Anak 3 😊