Posts

Showing posts from April, 2018

Ayam Masak Steam mudah dan ringkas

Image
Resepi Ayam Steam mudah
hai semua.. malam ni Kak Dian nak share lagi masakan yang mudah dan pantas tanpa perlu fikir apa yang kita nak masak setiap hari ๐Ÿ˜…
ok, ni dia bahan2 untuk masak Ayam Steam yang mudah.
- 2ketul Ayam
- beberapa hiris halia
- 3 biji red dates
- 8 biji cili cina
- 3 ulas bawang merah (dihiris)
- minyak  bijan
- secubit garam
- Air
campurkan ke semua bahan tu (kecuali bawang merah kenak goreng asing baru campurkan ) ke dalam tempat kita nak steam tu dan steam lah.. hihi.. lagi lama kita steam lagi empuk dan sedap ras ayam tu.. lembut dan anak2  kak Dian memang suka Ayam steam ni. selalu nya kalau ada ayam je anak2 tolak tepi ๐Ÿ˜ช tak nak makan..
tapi dengan Ayam steam yang tak seberapa ni suka pulak anak2 tu๐Ÿ˜.. macam tu juga Ikan kalau Kak Dian steam kan.
boleh lah cuba resepi simple ni kat rumah. mudah dan senang saja u ols.
selamat mencuba nanti ada masa lagi Kak Dian share menu simple2 ya.. ๐Ÿ˜˜
luv,
kak Dian
mak Anak 3 ๐Ÿ˜Š

Resepi sotong ringkas dan mudah

Image
Resepi sotong simple..

Malam ni Kak Dian nak share resepi pula.

Resepi ni simple dan mudah serta pantas ๐Ÿ˜Š

Kak  Dian tak tahu nak masak apa dinner malam ni. so buka freezer nampak soton ni. so dipendekkan cerita kak Dian potong2 bersama dengan bahan2..

bahan2 yang Kak Dian guna ialah:

sotong 2 ekor (eh ekor ye๐Ÿค”)
3 biji tomato
2 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
garam secubit
gula secubit
halia 5hiris
daun limau purut

haaa.. panaskan pan dan masak... tunggu dalam 5minit dan siappp..

makan dengan berselera sungguh. . nak letak cili padi pun boleh..

thanks sebab singgah kat blog kitaorang..

bye...

Makanan tambahan yang baik untuk kanak-kanak

Image
Hai parents out there ๐Ÿ™‹‍♀️ Lately ada mommies yang risau dengan anak2 mereka yang kurang berselera nak makan, tak nak makan nasi, etc..
Actually this is normal sebab sometimes anak2 ni ada 1 tahap yang memang tak nak makan.. Tak nak ni tak nak tu..
Tapi we as a parents risau juga la kan sebab kurang nutrisi dalam badan anak.
So cara Kak Dian, kak bagi anak2 mealshake ni.. Breakfast pantas dan sedap buat anak2. Mealshake ni boleh mix dengan minuman favorite anak2 tau.. Contohnya, milo, susu, jus dan apa2 saja yang anak kita suka.
Mealshake ni minuman berkhasiat, sedap dan berkrim serta sumber yang kaya dengan kalsium, serat dan protein. Sesuai untuk kanak2, remaja dan juga dewasa.
♥MEALSHAKLES SHAKLEE♥
============================
15 Kebaikan mealshake untuk kanak-kanak yang ibu patut tahu adalah:
============================
1.Kurangkan Ekzema
2.Untuk Tumbesaran
3.Untuk Perkembangan Minda
4.Untuk Tingkatkan Selera Makan anak
5.Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
6.Untuk Anak kekal a…

5 TIPS PENJAGAAN MATA

5 TIPS PENJAGAAN MATA YANG CANTIK
1.SAYURAN HIJAU

sayuran hijau merupakan makanan yang mampu mencegah kebutaan. Sebab mengandungi vitamin A,B12,C dan Kalsium. Contoh sayuran yang baik di amalkan untuk mata ualah Bayam,Brokoli,Kale,Asparagus.
2. LOBAK MERAH
Lobak merah kaya dengan beta karotena yang ditukar menjadi vitamin A di dalam hati. Vitamin A berubah dalam retina berfungsi untuk menghasilkan rhodupsin pigmen ungu yang perlu untuk menjadikan penglihatan menjadi lebih terang & baik.
3. SUNGLASSES
Merupakan alat untuk mata kita terkena dari pantulan sinaran UV.
4. TOMATO Tomato adalah 1 bahan yang sangat bagus untuk menyingkirkan lingkaran gelap mata kerana kandungan vitamin yang mampu mengurangkan lingkaran gelap.
5. CAROTOMAX

Membekalkan  6 karotenoid penting termasuk ASTAXANTIN,LIKOPENA,LUTEIN, ALFA KAROTENA,BETA KAROTENA & ZEAXANTIN daripada ekstrak pekat.
Membekalkan lebih 13mg karotenoid dlaam setiap hidangan. Ia melebihi 1.5x berbanding anggaran purata pengambilan h…

Peluang menjana Extra Income

Image
Hai semua..kita jumpa lagi dalam entry kali ni..๐Ÿ™‹
Orait,entry ni kak Dian nak share tentang peluang untuk menjana income dari rumah.

Seperti yang kita tahu zaman sekarang ni segala-galanya memerlukan WANG. Barang makan semua mahal. Apatah lagi yang duduk dekat bandar. Semua perlu di belikan.Betul tak?

Jadi daripada kita mencatu makanan or else kenapa pula kita tak cari inisiatif lain seperti mencari income dengan smartphone kita ? Rugi tau reload2 handphone,internet bagai tapi tidak menguntungkan kita.

Apa guna kita ada smartphone kalau tak mendatangkan hasil yang baik untuk kita?kita kena bijak untuk menggunakan smartphone.

Banyak jenis perniagaan atas talian masa kini.. Kita perlu ikut minat kita jer. Nak bisnes bundle,nak bisnes prodcmok kecantikkan,nak bismes supplement (macam Kak Dian biz Shaklee haa๐Ÿ˜)

See... There is a lot tau..nak or tak jer..

Read more

Kak Dian ni nak bisnes yang FREEDOM,sesambil jaga anak2 3orang kat rumah ni ha..so kak Dian sesambil juga buat bisnes Shaklee…

Skincare Beyond Organic

Image
Pssttt.. U ols.. Guna skincare apa ya?๐Ÿ˜‰

Kak Dian guna skincare yang BEYOND ORGANIC yang baru launch on march hari tu..

Tapi u ols.. Skincare ni bukan yang tenyeh2,campur2 belakang rumah tu ya.. Skin care kak Dian ni sudah menjalani kajian selama 8tahun tau.. Dan CEO sendiri yang guna dulu sehingga lah beliau berpuas hati dengan bahan2 yang di gunakan dalam skincare ni..

Nak tau ke apa skincare yang viral tu? ๐Ÿ˜Ž

Haaaaa... YOUTH® namanya..๐Ÿ˜



๐ŸŒบFAKTA TENTANG YOUTH SKINCARE๐ŸŒบ
.
✔ Melalui kajian 8 tahun & telah dipatenkan khas untuk Shaklee
✔ Terbukti mempercepatkan pembaharuan sel kulit 10x ganda lebih cepat
✔ Bebas daripada 1500 bahan kimia bahaya
✔ Berasaskan bahan tumbuhan semula jadi
.

๐ŸŒบ KELEBIHAN  YOUTH SKINCARE ๐ŸŒบ
✔ Melindungi & memperbaiki DNA sel
✔ Menghalang kerosakan collagen & elastin
✔ Membekalkan lebih banyak nutrien & tenaga kepada kulit secara berstruktur
✔ Mengekalkan & memperbaiki tisu kulit supaya kulit kelihatan berseri, lembut dengan lebih lama
✔ …

Pengedar Shaklee Diperlukan seluruh malaysia!

Image
Pengedar Shaklee Diperlukan

Di mana pun kamu berada si seluruh Malaysia ni,saya mahu anda menjadi sebahagian dari team saya..


Laju2 tau sebab offer saya ni Limited๐Ÿ˜

Best join Dropship ni sebab :
- Tidak perlu menyimpan stok
- Tidak perlu packing
- Tidak perlu buat penghantaran
- Masa fleksible
- 100% Secara Online
- Untung Retail 20%
- Untung Cash Bonus 5%-21%
- Sistem Tempahan Online

Extra benefit:-
- Free coaching class
- Free marketing class
- Free Group support 

Mahu join Team #DivineGroup  kami?
Daftar ejen hanya RM68.90 sahaja.

Group support yang mantap, under group terbesar Di sabah.


Whatsapp 016-8222603 atauOrder di sini.



Luv,
Founder #DivineGroup
Diana D.
๐Ÿ†” 1142543


#ShakleeDropship
#PengedarShakleeMalaysia

Suplemen untuk picky Eater

Image
Pemakanan yg seimbang penting untuk tumbesaran si kecil. Mesti parents pening bila anak kita jenis yg memilih makan. Kan?
.
Tidak apa, gabungan hebat #MEALSHAKES & #VITALEAforCHILD boleh membantu anak anda.


๐ŸŒพ MEALSHAKES
==============
.
✔️MealShakes bukanlah pengganti makanan seimbang, tapi dia bantu untuk bekalan protein & vitamin kepada si kecil.Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal.
.
✔️Menambah selera makan anak.
.
✔️Mengatasi masalah sembelit kanak-kanak.
.
✔️Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french  vanilla dan teksturnya seperti susu tepung.
.
✔️Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti.
.
✔️Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein.
.
.
๐Ÿ‡VITALEA for CHILDREN
====================
.
✔️Dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral yang komprehensif.
.
✔Meleng…

Senarai Pengedar Shaklee aktif di negeri Sabah.

Image
Hai semua..

Orait, entry kali ni kak Dian nak share tentang PENGEDAR SHAKLEE yang aktif di SABAH di bawah naungan DIVINE GROUP under group yang terbesar si Sabah iaitu POLLUX FAMILY..

Mereka2 ni ramai yang SURIRUMAH tau tapi mampu jana income dari rumah sambil jaga anak depan mata.

Surirumah kalau ada income 3 angka siapa yang nak bagi kan? Orait jom berkenalan dengan orang2 hebat ni..





Apa Kesan amalkan Suplemen shaklee dan Skincare Youth shaklee?

Sudah tentulah result yang power beb!

Jadi kalau nak order,boleh jer order dengan mana2 Pengedar Shaklee yang dalam entry ni ya..



Lots of Love,
Diana
Founder Divine Group.
๐Ÿ†” 1142543
016-8222603


Anemia ketika hamil?

Image
#Fungsi_Vitamin_Untuk_Anemia

Hi semua .. Jumpa lagi kita di entry ni.. Kali ni saya nak share tentang macamana nak maintain HB ketika hamil..

Seperti yang kita tahu semakin baby membesar dalam rahim maka semakin banyak darah yang baby perlukkan.

Bayangkan kalau darah ibu tidak mencukupi atau kurang,apa akan jadi pada baby kita?

Jadi sangat penting untuk kita amalkan makanan sihat dan elakkan makan/minum yang boleh membuatkan HB drop time hamil.

Boleh saja amalkan beberapa tips yg kita tahu untuk tambah darah kalau rajin mencari๐Ÿ˜Š

Macam saya time pregnant anak ketiga saya amalkan Jus Beetroot + Lobak merah. Blendkan sekali mentah2 dan toskan. Of kos lah cuci dengan sebersihnya๐Ÿ˜˜.

Sambil minum jus ini saya juga amalkan Suplemen untuk bantu maintainkan HB sy..


Ini antara yang saya ambil ketika pregnant hari tu..


๐ŸŒฟ1. Vitalea With Iron Formula – merupakan multivitamin dan multimineral yang lengkap dengan zat besi. Zat besi bergabung dengan protein untuk pembentukan hemoglobin di dlm sel d…