Resepi sotong ringkas dan mudah

Resepi sotong simple..

Malam ni Kak Dian nak share resepi pula.

Resepi ni simple dan mudah serta pantas 😊
resepi sotong 

Kak  Dian tak tahu nak masak apa dinner malam ni. so buka freezer nampak soton ni. so dipendekkan cerita kak Dian potong2 bersama dengan bahan2..

bahan2 yang Kak Dian guna ialah:

sotong 2 ekor (eh ekor ye🤔)
3 biji tomato
2 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
garam secubit
gula secubit
halia 5hiris
daun limau purut

haaa.. panaskan pan dan masak... tunggu dalam 5minit dan siappp..

makan dengan berselera sungguh. . nak letak cili padi pun boleh..

thanks sebab singgah kat blog kitaorang..

bye...

Comments

  1. Simple resepi boleh try nanti sebab mudah untuk dicuba

    ReplyDelete
  2. Berapa piring nasi dimakan Dian? Sedapnya😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 piring tapi macam gunung kinabalu 🤣

      Delete
  3. uuii sedap nnti mau try ni resipi

    ReplyDelete
  4. Sedapp😍😍mau tru buat nanti.

    ReplyDelete
  5. Haha anak sulung saya tu kalau nampak sotong, dia sendiri saja tu makan sepiring kasi habis.

    ReplyDelete
  6. Nampak sedapppp.. lapar pula subuh2 ni😂

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

PRODUK TERBARU!! YOUTH INTENSIVE TREATMENT AND REPAIR BY SHAKLEE

Ikhtiar Hamil dengan set kesuburan shaklee

HARGA YOUTH SKINCARE SHAKLEE