Posts

Manfaat Omega 3

Image
Nama Omega Guard dulu adalah EPA.Bagaimana ia bermula? Shaklee telah buat kajian mengapa orang eskimo yang berbadan besar gemuk tapi kes serangan jantung dan kanser adalah sangat rendah di katakn 0.4% saja di kalangan penduduk Greenlands. 
Bila orang eskimo yang sama di hantar ke US hidup dengan gaya fast food mereka juga di jangkiti komplikasi cadio vascular.
Ia membawa minat saintis utk mengkaji aspek pemakanan mereka. Orang eskimo memakan lemak ikan laut dalam yang banyak mengandungi Omega fatty asid..maka kajian demi kajian di teruskan untuk mengeluarkan minyak ikan ni secara saintifik dan selamat.
Shaklee menggunakan "tripple molecular distillation proses" bagi menjamin ketulenan(purity) dan free from heavy metals.
Adakah anda tahu yang kualiti Omega Guard shaklee adalah Pharmaceautical Standard? ..dan telah di uji ke atas manusia? 
Terlalu banyak kebaikan minyak ikan ni tapi yg ketara ia makanan wajib bagi yang sayangkan jantung. 

Manfaat Omega 3
1.  Omega 3 mengimbang…

Cara stabilkan hormon wanita dengan selamat

Image
FUNGSI & KELEBIHAN GLA COMPLEX SHAKLEE


Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO!

Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan daripada EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan, Canada.

Herba Tradisi Yang Dipercayai – Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Iainya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, mengeluarkan kahak, melegakan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina

Mengawal Selia Estrogen dan Testosteron – GLA membentukprostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS

Melambatkan Menopaus – Memperbaiki keadaan menopause seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman dan depresi (tekanan). Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan dan mengetatkan uterus.

Pengamb…

Nutrisi ibu hamil yang wajib diamalkan

Image
Kalau kamu tanya saya apa top 6 vitamin yang mesti di ambil oleh ibu mengandung..
Sudah tentu Saya akan cadangkan vitamin ini:
ESP , VITALEA , B COMPLEX, VITAMIN C , OSTEMATRIX dan OMEGA GUARD. --------------------
🎀ESP (Energizing Soy Protien) Sumber protein utama yang membekalkan tenaga dan membantu dalam pembinaan sel, tisu serta organ bayi yang sihat. Ibu yang ada GDM pun bagus amalkan ESP untuk kawal nafsu makan dan kekalkan aras gula darah yang sihat.
🔮Vitalea Iron Formula Multivitamin dan multimineral yang bantu cukupkan semua zat yang diperlukan oleh ibu dan bayi. Bagus untuk ibu yang ada masalah HB rendah.
💊 B Complex with folic asid Membantu pertumbuhan tiub neural yang sihat. Kekurangan asid folik boleh sebabkan kecacatan tiub neural dan pembentukan saraf yang tidak sempurna.
🍊Sustained Release Vitamin C Membantu bina sel darah merah, menguatkan sistem imuniti ibu dan bayi, bantu pertumbuhan organ yang sihat.
🍶Ostematrix Alternatif bagi yang tak suka susu. Ostematrix bek…

Omega 3 minyak ikan terbaik

Image
Pernahkah u ols mengalami, perut rasa  ketat @ full sudah tapi mulut masih rasa nak makan. Pendek kata kita belum rasa kenyang lagi. U ols nak tahu kenapa?? .
.
Badan kita juga akan menghasilkan satu hormon iaitu hormon LEPTIN.
.
Apa fungsi hormon ni?
.
Hormon ni la yang akan hantar signal ke otak kita untuk memberitahu rasa kenyang. Jadi bila hormon Leptin ni kurang, signal tidak sampai ke otak dan kita akan sentiasa rasa lapar dan akan terus makan dan makan lagi.
.
Apa yang menghalang hormon Leptin ni untuk sampai ke otak?
.
Paras trigliserida (lemak tepu) yang tinggi, mengambil terlalu banyak gula, makan berlebihan, stress, tidak cukup tidur dan paras insulin yg tinggi dalam darah.
.
Minyak ikan ni mengandungi asid lemak omega-3 yang sangat bagus dalam membantu menurunkan paras trigliserida dalam darah. Bila paras trigliserida rendah; hormon leptin akan bergerak lebih lancar untuk hantar signal ke otak. So kita akan rasa kenyang pada waktu yang betul dan tidak makan secara berlebih…

8 SEBAB KENAPA PERLU PILIH MINYAK IKAN SHAKLEE

Image
OMEGA GUARD SHAKLEE MAHAL?


Selalu Kak Dian dengar, orang cakap harga Omega Guard Shaklee mahal, harga minyak ikan lain jauh lebih murah.
Tahu tak, apa kelebihan minyak ikan Shaklee ini? Kenapa ia berbeza daripada minyak ikan jenama lain?
8 SEBAB KENAPA ANDA PERLU PILIH OMEGA GUARD SHAKLEE;
1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan. Jadi yang mana lebih murah, minyak ikan jenama X harganya RM80, minyak ikan Shaklee harga jualan RM 136. Jika inginkan khasiat yang sama, minyak ikan jenama X adalah RM80 x 3 = RM240. Bukan kah minyak ikan jenama Shaklee lebih murah? 😉
4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 se…

Beza vitamin c shaklee dengan vitamin di pasaran

Image
Apa BEZA VITAMIN C SHAKLEE dengan Vitamin C yang lain?



🌽Sumber Vita-C Shaklee 500mg 100% vitamin semulajadi.

🌽Vita-C Shaklee adalah kategori vitamin larut air dan tubuh kita sering kehilangan vita-C melalui peluh dan air kencing. 

🌽Dengan pelepasan berperingkat dapat membantu menyalurkan vita-C berterusan kerana dilepaskan secara berperingkat bersesuaian keperluan badan dan memberi perlindungan lebih lama kepada sel-sel tubuh.

🌽1 tablet Vita-C Shaklee 500mg = 71/2 biji (termasuk bijinya) oren califonia yang baru dipetik.
* Ujian klinikal membuktikan 2 tablet vita-C mampu kekal dalam plasma darah kita selama 24 jam

🌽Vita-C Shaklee mampu mencerahkan kulit, menghasilkan kolagen, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas. Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.




PERLINDUNGAN ANTIOKSIDAN VITAMIN C

Vitamin C yang bertindak sebagai antioksida menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakkan …

Eye Cream Shaklee (Youth Restoring Eye Treatment Shaklee)

Image
Hi all.. Thanks sebab sudi singgah di blog kak dian lagi.. 😊

Ok, sebelum ni Kak Dian pernah share tentang Eye Treatment Shaklee yang super awesome kan.. So kali ni Kak Dian nak share pula tentang testimoni Eye Cream ni pula.

Selama ni ramai je yang tanya, whatsapp, inbox kak dian yang shaklee ni ada ke Eye Cream yang boleh hilangkan mata sembab, mata panda, garis halus tepi mata?


Tahun sebelum ni memang shaklee afa Eye treatment iaitu Enfuselle skincare tapi dah stop worldwide dah dan gantikan dengan YOUTH SKINCARE pula di mana Youth skincare ni lagi mabeles kajian dan resultnya.. (oh im in love with Youth) 

Fuhh! Hebat dan kajian klinikal menunjukkan kesan positif selama 7hari! Wow!!


Bila baca keistimewaan eye cream ni memang tak rugi tau nak invest sebab kitaorang nak awet muda u olss..


Diuji oleh ahli Oftamologi (produk ini tidak merbahaya jika termasuk kedalam mata kita)Diuji oleh ahli Dermatologi(sesuai dan selamat pada kulit kita)Tidak menyebabkan pori tersumbat (tidak menyebabk…