Posts

Showing posts from November, 2018

24 Manfaat Omega-3 yang perlu anda tahu

Image
24 Manfaat Omega-3 yang perlu anda tahu.

1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melembabkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapati mengelakkan stroke
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol jahat
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
14.Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh membabtu masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE       (lupus erythematosus)

5 sebab penting kenapa protein shaklee menjadi pilihan ramai.

Image
Terlalu banyak sumber protein yang kita boleh amalkan di luar sana samaada dari sumber real food ataupun dari suplemen.

Tapi tahukan kamu yang kebanyakkan protein yang ada d luar tu sudah diubah genetiknya? Maksudnya protein GMO.

Sebab itu ramai yang takut untuk mengambil makanan tambahan protein sebab takut efek buah pinggang. Yes! Betul. Apatah lagi protein tu dari haiwan.

Cara penyedian pun ada yang mencuci dengan Alcohol (boleh kaji sendiri ya) namun protein di shaklee sangat selamat, dijamin dan berkesan seperti tagline Shaklee sendiri.

Protein shaklee berasaskan tumbuhan bukan haiwan dan tidak dicuci menggunakan alcohol tetapi air biasa.

5 sebab penting kenapa protein shaklee menjadi pilihan ramai. 

1⃣ Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi 💪💪

2⃣ ESP Soy Protein Isolate Powder merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.

Manfaat vivix shaklee

Image
Pernahkah anda terfikir tentang selular body kita setiap hari?

Mungkin ada yang tidak ambil peduli tentang kesihatan sel2 badan setiap hari.

Tapi tahukah anda bahawa setiap hari dan setiap masa kita terdedah dengan bermacam-macam radikal bebas?

Sebab tu kita sangat2 memerlukan makanan tambahan yang mempunyai antioksidan yang tinggi, yang mampu repair sel2 yang mengalami kerosakan kesan radikal bebas.

Di shaklee VIVIX adalah antara antioksidan yang top no 1 di malaysia dan US yang menjadi pilihan ramai.

Di sini  kak Dian nak huraikan manfaat sebotol vivix ni;

Apa manfaat Vivix 

Ok, baca setiap butir manfaatnya ya.

- Menggalakkan penuaan yang sihat.
- Perlindungan antioksidan yang baik.
- Bantu kurangkan risiko sakit Jantung
- Menyokong ketahanan sel dan bantu baiki DNA.
- Menyokong fungsi kardiovaskular.
- Membantu badan lebih cergas dan bertenaga.
- Menyokong kesihatan secara menyeluruh.
- Menyokong kesihatan sendi.
- Menyokong sistem imun.

Harga bagi sebotol vivix RM475  tapi jika an…

Kesan buruk inflamasi yang anda perlu tahu

Image
Inflamasi adalah punca bagi kebanyakkan penyakit. Inflamasi mula berlaku apabila bahagian tubuh berasa panas, merah dan bengkak, termasuk panas nadan dan gusi bengkak (gejala yanh dianggap biasa bagi rakyat malaysia, tidak mengira bangsa)
Walaubagaimanapun, inflamasi yang berpanjangan memberi kesan kepada kesihatan, menyebabkan kecederaan yang tak kelihatan di dalam tisu, saluran darah dan juga sendi anda. 
PUNCA INFLAMASI Tidur tak mencukupiStress berpanjanganPengambilan makanan tinggi gula dan lemakMerokok

Kesan Inflamasi 1). Minda yang bercelaru - sejenis gangguan minda, minda yang bercelaru berlaku apabila otak anda mengalami inflamasi menyebabkan hubungan yang lemah antara sel2 otak yang membawa kepada; i). Memori yang lemah dan tempoh fokus  yang singkat.  ii)  meningkatkan risiko migrain iii). Meningkatkan  Risiko Alzheimer
2. Lemah Jantung -inflamasi menyebabkan penebalan dan oenyemoitan suran darah di dalam lubang jantung anda, mengakibatkan; i). Tekanan darah tinggi ii). Degupan jantung …

Manfaat zinc plus shaklee

Image
Manfaat Zink 
1. Mengaktifkan sel² kesihatan imun badan. 2. Menggalakkan rambut yang lebih sihat dan tebal 3. Membantu proses penyembuhan luka 4. Membantu menghasilkan sel² baru. 5. Membantu kesihatan Kognitif 6. Menggalakkan kekuatan otot dan daya ketahanan stamina 7. Membantu sistem pembiakan yang sihat. 8. Meningkatkan fungsi, kualiti dan kuantiti sel sperma. 9. Menggalakkan kukit yang lebih lembut dan melegakan kulit sinsetif.
Sebotol harga rm56. 25  untuk bekalan 4 bulan. 
Easy to swallow. 
Hubungi : DIANA D.  016-8222603  ID SHAKLEE 1142543
LINK WHATSAPP  HTTP://MRSDIANA.WASAP.MY


7 kebaikkan Detox

Image
Perlukah untuk Detox? Dan kenapa?

Detox Untuk permulaan yang sihat. Dapatkan permulaan yang baru dan dapatkan manfaat detox dari sistem pencernaan yang sihat, untuk rahsia kulit yang cantik dan sihat.

Dibuat dari gabungan sinergis herba lembut dan nutrien lain, set ini membantu untuk menyokong proses detoksifikasi semula jadi harian anda.

Mengapa perlu Detox? 
Tubuh kita terdedah setiap hari, racun dari alam sekitar, pemakanan yang buruk,tekanan, gaya hidup kita. Pendedahan berterusan mengatasi keupayaan semula jadi tubuh untuk membersihkan sepenuhnya radikal bebas ini. 
Hasilnya adalah pembentukan toksin secara beransur-ansur yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit pada tubuh badan kita.

Oleh itu, sangat penting bagi kita untuk detoksifikasi badan kita dengan kerap. Detox yang sihat hanya di amalkan 3 bulan sekali.

7 Kebaikan amalkan Detox ;
✔️ Berat badan yang ideal
✔️Kolon yang bersih dan sihat
✔️Lebih berTenaga
✔️Less Cravings
✔️ Kulit yang lebih baik dan berseri
✔️Sistem Kekuatan Imun…

Petua merawat gusi bengkak

Image
Kesihatan gusi secara langsung dan tidak langsung akan memberi kesan kepada kesihatan gigi dan bau mulut seseorang. 
Orang yang gusinya bermasalah, walaupun tiada gigi yang berlubang akan mempunyai mulut yang agak berbau kalau bercakap terlalu rapat dengan seseorang.
Hal ini boleh menyebabkan tahap keyakinan seseorang itu rendah apabila nak berdepan dengan orang lain.
FAKTOR PENYEBAB PENYAKIT GUSI
Perubahan hormon - contohnya semasa mengandung. Mulut keringMerokokKerosakkan gigiTekanan / stress Plak gigi yang telah keras /kalkulusMenggunakan gigi palsuPengambilan ubat ubatan untuk masalah perubatan seperti Epilepsi dan tekanan darah tinggi.APA YANG PERLU DILAKUKAN BILA BERLAKUNYA MASALAH GUSI BENGKAK? 
Gunakan flosBerkumurKerap berus gigi - kalau boleh gunalah berus gigi yang jenis soft untuk mengelakkan gusi berdarah. Jangan merokokAmalkan memakan makanan yang kaya dengan vitamin dan nutrisiElakkan makanan jajanDapatkan nasihat doktor jika masalah masih berterusan. 
4 PETUA MERAWAT GUSI BE…

Manfaat Omega 3

Image
Nama Omega Guard dulu adalah EPA.Bagaimana ia bermula? Shaklee telah buat kajian mengapa orang eskimo yang berbadan besar gemuk tapi kes serangan jantung dan kanser adalah sangat rendah di katakn 0.4% saja di kalangan penduduk Greenlands. 
Bila orang eskimo yang sama di hantar ke US hidup dengan gaya fast food mereka juga di jangkiti komplikasi cadio vascular.
Ia membawa minat saintis utk mengkaji aspek pemakanan mereka. Orang eskimo memakan lemak ikan laut dalam yang banyak mengandungi Omega fatty asid..maka kajian demi kajian di teruskan untuk mengeluarkan minyak ikan ni secara saintifik dan selamat.
Shaklee menggunakan "tripple molecular distillation proses" bagi menjamin ketulenan(purity) dan free from heavy metals.
Adakah anda tahu yang kualiti Omega Guard shaklee adalah Pharmaceautical Standard? ..dan telah di uji ke atas manusia? 
Terlalu banyak kebaikan minyak ikan ni tapi yg ketara ia makanan wajib bagi yang sayangkan jantung. 

Manfaat Omega 3
1.  Omega 3 mengimbang…

Cara stabilkan hormon wanita dengan selamat

Image
FUNGSI & KELEBIHAN GLA COMPLEX SHAKLEE


Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO!

Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan daripada EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan, Canada.

Herba Tradisi Yang Dipercayai – Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Iainya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, mengeluarkan kahak, melegakan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina

Mengawal Selia Estrogen dan Testosteron – GLA membentukprostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS

Melambatkan Menopaus – Memperbaiki keadaan menopause seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman dan depresi (tekanan). Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan dan mengetatkan uterus.

Pengamb…

Nutrisi ibu hamil yang wajib diamalkan

Image
Kalau kamu tanya saya apa top 6 vitamin yang mesti di ambil oleh ibu mengandung..
Sudah tentu Saya akan cadangkan vitamin ini:
ESP , VITALEA , B COMPLEX, VITAMIN C , OSTEMATRIX dan OMEGA GUARD. --------------------
🎀ESP (Energizing Soy Protien) Sumber protein utama yang membekalkan tenaga dan membantu dalam pembinaan sel, tisu serta organ bayi yang sihat. Ibu yang ada GDM pun bagus amalkan ESP untuk kawal nafsu makan dan kekalkan aras gula darah yang sihat.
🔮Vitalea Iron Formula Multivitamin dan multimineral yang bantu cukupkan semua zat yang diperlukan oleh ibu dan bayi. Bagus untuk ibu yang ada masalah HB rendah.
💊 B Complex with folic asid Membantu pertumbuhan tiub neural yang sihat. Kekurangan asid folik boleh sebabkan kecacatan tiub neural dan pembentukan saraf yang tidak sempurna.
🍊Sustained Release Vitamin C Membantu bina sel darah merah, menguatkan sistem imuniti ibu dan bayi, bantu pertumbuhan organ yang sihat.
🍶Ostematrix Alternatif bagi yang tak suka susu. Ostematrix bek…

Omega 3 minyak ikan terbaik

Image
Pernahkah u ols mengalami, perut rasa  ketat @ full sudah tapi mulut masih rasa nak makan. Pendek kata kita belum rasa kenyang lagi. U ols nak tahu kenapa?? .
.
Badan kita juga akan menghasilkan satu hormon iaitu hormon LEPTIN.
.
Apa fungsi hormon ni?
.
Hormon ni la yang akan hantar signal ke otak kita untuk memberitahu rasa kenyang. Jadi bila hormon Leptin ni kurang, signal tidak sampai ke otak dan kita akan sentiasa rasa lapar dan akan terus makan dan makan lagi.
.
Apa yang menghalang hormon Leptin ni untuk sampai ke otak?
.
Paras trigliserida (lemak tepu) yang tinggi, mengambil terlalu banyak gula, makan berlebihan, stress, tidak cukup tidur dan paras insulin yg tinggi dalam darah.
.
Minyak ikan ni mengandungi asid lemak omega-3 yang sangat bagus dalam membantu menurunkan paras trigliserida dalam darah. Bila paras trigliserida rendah; hormon leptin akan bergerak lebih lancar untuk hantar signal ke otak. So kita akan rasa kenyang pada waktu yang betul dan tidak makan secara berlebih…

8 SEBAB KENAPA PERLU PILIH MINYAK IKAN SHAKLEE

Image
OMEGA GUARD SHAKLEE MAHAL?


Selalu Kak Dian dengar, orang cakap harga Omega Guard Shaklee mahal, harga minyak ikan lain jauh lebih murah.
Tahu tak, apa kelebihan minyak ikan Shaklee ini? Kenapa ia berbeza daripada minyak ikan jenama lain?
8 SEBAB KENAPA ANDA PERLU PILIH OMEGA GUARD SHAKLEE;
1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan. Jadi yang mana lebih murah, minyak ikan jenama X harganya RM80, minyak ikan Shaklee harga jualan RM 136. Jika inginkan khasiat yang sama, minyak ikan jenama X adalah RM80 x 3 = RM240. Bukan kah minyak ikan jenama Shaklee lebih murah? 😉
4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 se…