Posts

Showing posts from October, 2018

Beza vitamin c shaklee dengan vitamin di pasaran

Image
Apa BEZA VITAMIN C SHAKLEE dengan Vitamin C yang lain?



🌽Sumber Vita-C Shaklee 500mg 100% vitamin semulajadi.

🌽Vita-C Shaklee adalah kategori vitamin larut air dan tubuh kita sering kehilangan vita-C melalui peluh dan air kencing. 

🌽Dengan pelepasan berperingkat dapat membantu menyalurkan vita-C berterusan kerana dilepaskan secara berperingkat bersesuaian keperluan badan dan memberi perlindungan lebih lama kepada sel-sel tubuh.

🌽1 tablet Vita-C Shaklee 500mg = 71/2 biji (termasuk bijinya) oren califonia yang baru dipetik.
* Ujian klinikal membuktikan 2 tablet vita-C mampu kekal dalam plasma darah kita selama 24 jam

🌽Vita-C Shaklee mampu mencerahkan kulit, menghasilkan kolagen, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas. Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.




PERLINDUNGAN ANTIOKSIDAN VITAMIN C

Vitamin C yang bertindak sebagai antioksida menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakkan …

Eye Cream Shaklee (Youth Restoring Eye Treatment Shaklee)

Image
Hi all.. Thanks sebab sudi singgah di blog kak dian lagi.. 😊

Ok, sebelum ni Kak Dian pernah share tentang Eye Treatment Shaklee yang super awesome kan.. So kali ni Kak Dian nak share pula tentang testimoni Eye Cream ni pula.

Selama ni ramai je yang tanya, whatsapp, inbox kak dian yang shaklee ni ada ke Eye Cream yang boleh hilangkan mata sembab, mata panda, garis halus tepi mata?


Tahun sebelum ni memang shaklee afa Eye treatment iaitu Enfuselle skincare tapi dah stop worldwide dah dan gantikan dengan YOUTH SKINCARE pula di mana Youth skincare ni lagi mabeles kajian dan resultnya.. (oh im in love with Youth) 

Fuhh! Hebat dan kajian klinikal menunjukkan kesan positif selama 7hari! Wow!!


Bila baca keistimewaan eye cream ni memang tak rugi tau nak invest sebab kitaorang nak awet muda u olss..


Diuji oleh ahli Oftamologi (produk ini tidak merbahaya jika termasuk kedalam mata kita)Diuji oleh ahli Dermatologi(sesuai dan selamat pada kulit kita)Tidak menyebabkan pori tersumbat (tidak menyebabk…

Herbalblend Shaklee

Image
Herbablend merupakan multi-purpose cream yang wajib ada di setiap rumah tau.. 


Kenapa?  Sebab krim ni umpama emergency kit yang kita perlu bila2 masa sahaja.  Contohnya terkena minyak panas time memasak.. Korang sapu je krim ni laju2 kat tempat yang denyut2 tu.. 5minit kemudian tidak akan rasa pedih mahu pun denyut2 tadi. 
Dan bila anak kembung perut korang boleh sapukan juga krim ni di perut anak korang. 
Kak Dian amalkan krim ni sejak 2014 lagi dan time anak ketiga kak lahir, krim ni lah yang kak guna untuk ruam lampin, kembung perut dan sebagainya.
Best sangat krim ni tau.. Boleh baca kat bawah tu manfaat dan kebaikkan krim ni.  



Kegunaan Herbal Blend Multi-Purpose Cream Shaklee
☞ Melembutkan kulit kasar, tumit pecah, kulit kering
☞ Merawat dari gigitan nyamuk
☞ Bantu sembuh luka pada puting ibu menyusu
☞ Sesuai untuk luka dan melecur
☞ Ruam lampin dan ruam peluh pada bayi
☞ Bantu luka campak cepat kering dan sembuh
☞ Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam
☞ Sebag…

Cara atasi masalah kulit kering

Image
Kulit yang kering terlalu kering biasanya merupakan tanda bahawa keseimbangan air anda tergenang kerana kekurangan asid lemak atau vitamin A, atau hanya kerana anda tidak minum air yang mencukupi. 

Minum sekurang-kurangnya satu liter air setiap hari untuk menjaga hidrasi badan anda, dan makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran. Kerana ini mempunyai kandungan air yang tinggi. 

Minyak yang kaya dengan vitamin A, D, atau E sangat berkesan apabila digunakan untuk kulit kering.

Makanan yang kaya dengan vitamin ialah;

1. Lobak
2. Liver
3. Mackerel dan Sardines
4. Shellfiah
5. Biji bunga matahari
6. Freah fruits dan sayur-sayuran 
7. Biji labu
8. Ubi manis
9. Kekacang

Makanan yang perlu dielakkan untuk kulit kering;

*Makanan bergoreng punca radikal bebas dalam badan dan boleh menyebabkan kerosakan sel2 kulit.

* Coffee, Alcohol, Tea juga membantu dalam masalah kulit kering. 


So, Kak Dian cadangkan korang untuk ambil suplemen kulit kering ni.. Nak kulit cantik kenalah berkorban dan berusaha kannnn... 😘



Kor…

9 manfaat zinc untuk badan

Image
9 manfaat zinc yang anda perlu tahu. 


1. Mengaktifkan sel-sel kesihatan imun
2. Menggalakkan rambut yang lebih sihat dan tebal.
3. Membantu proses penyembuhan luka dengan cepat.
4. Membantu mengasilkan sel-sel baru.
5. Membantu kesihatan kognitif.
6. Menggalakkan kesihatan otot dan daya tahan stamina.
7. Membantu sistem pembiakan yang sihat
8. Membantu gungsi, kualiti dan kuantiti sel sperma.
9. Menggalakkan kulit yang lebih sihat, lembut dan sekata.

Kak Dian suggest Zinc Plus Shaklee kalau anda mencari Zinc.

1 botol ada 120biji dan ianya untuk bekalan selama 4 bulan dengan harga RM 56.25 sahaja.




Sangat murah dan jimat.

Dan lagi jimat sekiranya anda join member rm65

Oh ya anda juga boleh buat pembelian sendiri dengan debit card or credit card melalui link E-sell shaklee ni.
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4922ec85686eacb2a6fec2ffe9618635


Dan kalau anda sudah buat pembelian cepat2 hubungi kak Dian untuk ketahui cara pengambilan yang…

Cara hilangkan parut jerawat semulajadi

Image
Kecantikkan dan golongan wanita sukar dipisahkan. Orang kata nak cantik harus berkorban, nak kuris harus berusaha.. 
Haaa gitteww.. 
Jerawat sebutir sangat merimaskan bagi Kak Dian sebab dari zaman bujang lagi memang jaga muka. 
Apatah lagi bagi mereka yangukit muka bermasalah, beejerawat, kusam, berminyak dan sebagainya. 
Antara sebab kulit muka bermasalah ialah;

1. Pemakanan tidak seimbang 2. Suka makanan bergoreng 3. Gemar minum caffein 4. Tidak makan sayur 5. Tidak makan buah 6. Tidak berdetox 7. Pencuci muka tidak sesuai 8. Tidak guna toner 9. Dan banyak lagi faktor2 yang boleh menyebabkan masalah kulit muka ni. 
So Kak Dian sarankan supaya kita cek balik gaya hidup kita, kenal jenis kulit muka kita samaada berminyak, normal, kering. 
Barulah kita dapat decide apa produk pencuci muka yang sesuai dengan kita. 

Tapi kak Dian ada cadangan tau. 

Cadangan Kak Dian untuk masalah seperti ini ialah Set Cantik Asas dari shaklee


Apa kelebihan ESP untuk kulit lebih sihat dan cantik ? 🥜Memban…

Cara mengatasi anemia semasa hamil

Image
Low Hemoglobin (HB) masa pregnant adalah common. Ada juga yang mengalami HB low walaupun tidak hamil.
1. Samada kita kekurangan zat/vitamin yang diperlukan melalui diet seharian; ataupun
2. Badan ada masalah menyerap atau proses vitamin.
Bacaan HB yang normal ialah 11.5-15.5. Bawah daripada bacaan ini menandakan bacaan HB kita adalah rendah. Sebab itu bila bacaan HB kita kurang dari 11, doktor akan membebel kerana takut nanti baby pun kena effect sekali.


SIMPTOM ANEMIA KETIKA HAMIL
1. Mudah keletihan
2. Mudah pitam
3. Sering diserang kekejangan otot
4. Kulit kelihatan pucat
5. Jantung berdegup kencang
6. Kurang nafas dan cepat mengah Masalah ni berlaku sebab HB ni antara tugas utamanya ialah mengangkut oksigen dari paru-paru ke tisu badan kita.
KESAN BURUK ANEMIA KETIKA HAMIL
1. Ibu akan mengalami komplikasi teruk.
2. Ibu boleh meninggal ketika proses bersalin berlangsung.
3. Bayi tidak membesar dengan lebih sihat.
4. Bayi terpaksa  dilahirkan sebelum matang,kurang berat badan (Pra-matang)
5. …

Eye Treatment shaklee

Image
Mata yang sesuatu yang amat penting bagi semua orang. Tanpa dua biji mata ni kita tak mampu melihat dunia.

Tapi bagi seorang wanita yang mementingkan kecantikkan termasuklah mata sangat penting untuk kita menjaga mata dari luar dan dalaman kita.

Mata sembab, lingkaran hitam, kedutan halus semua ni adalah antara masalah mata kurang cantik.


Justeru itu terhasillah satu produk yang selamat, berkesan seawal 7 hari ni daripada YOUTH SKINCARE Shaklee. Eye treatment yang di nanti²kan kini mula dijual diseluruh dunia.

Apakah Keistimewaan Eye Treatment ni?

Jom baca sama2 ya.


keistimewaan Youth  Eye Treatment
~Mengandungi campuran peptida unik yang ditunjukkan dalam kajian klinikal untuk mengurangkan garisan halus pada bahagian mata seawal 7 hari.

~Mengurangkan mata sembab dan lingkaran hitam

~Bantu menghaluskan kontur mata, menganjalkan dan menghidratkan.

~Mempunyai tip penyejuk unik yang menyegarkan dan memberi tenaga kepada kawasan sekitar mata dengan urutan lembut semasa aplikasi.

~Diuji oleh…