Manfaat zinc plus Shaklee




Zink dikenali sebagai Mineral Surih(Trace Element) yang merupakan komponen penting untuk mengaktifkan enzim dalam badan kita.
Zinc plus shaklee

Enzim yang ada dalam badan kita lebih dari 200 enzim dan zink diperlukan dalam kuntiti yang sedikit namun ianya sangat penting.
Zinc plus shaklee

Dengan adanya pengaktifan enzim² ni dalam badan kita barulah proses seperti penghasilan protein, hormon boleh berlaku dengan lebih efektif dan sempurna.

Zink juga membantu dalam sel² imun kita untuk melawan jangkitan virus dan juga terlibat dalam prosespenghasilan protein.
Badan kita tidak dapat hasilkan mahupun menyimpan zink. Sebab itu kita kena top up zink setiap hari melalui pemakanan harian ataupun supplementation. 

Sebab tu pentingnya pengambilan zink ni untuk penghasilan yang lebih efektif!


Penjagaan kesihatan lelaki


Manfaat Zink

1. Mengaktifkan sel² kesihatan imun badan.
2. Menggalakkan rambut yang lebih sihat dan tebal
3. Membantu proses penyembuhan luka
4. Membantu menghasilkan sel² baru.
5. Membantu kesihatan Kognitif
6. Menggalakkan kekuatan otot dan daya ketahanan stamina
7. Membantu sistem pembiakan yang sihat.
8. Meningkatkan fungsi, kualiti dan kuantiti sel sperma.
9. Menggalakkan kukit yang lebih lembut dan melegakan kulit sinsetif.



Tanda dan Gejala Kekurangan Zink dalam badan.

~ Sering Demam dan selesma
~ Mengalami kehilangan deria rasa dan deria bau
~ Mengalami jerawat yang susah nak hilang
~ kehilangan selera makan
~ Luka lambat sembuh
~ Kerap cirit birit
~ Keinginan libido yang rendah
~ Bintik putih pada kuku.
~ Mempunyai lebih banyak tompok botak di kepala
~ Keguguran rambut
Siapa yang perlukan zink? 


SIAPA YANG MEMERLUKAN ZINK?

☑️ Mereka yang selalu mengamalkan diet tak seimbang
☑️ Vegeterian atau Vegan
☑️ Pasangan yang nak Zuriat
☑️ Mereka yang aktif ke Gym, bersukan.
☑️ Mereka yang nak kesihatan kognitif
☑️ Mereka yang mengalami keguguran rambut
☑️ Mereka yang mempunyai kuku rapuh
☑️ Mereka yang mahu luka cepat sembuh.


KEISTIMEWAAN ZINC PLUS SHAKLEE

♥️ Satu tablet membekalkan 100% nilai harian yang diperlukan untuk zinc dalam badan.
♥️ Dirumuskan dengan Zink GLUCONATE (Jagung) dengan kadar peyerapan yang tinggi.

Tahukah anda?
Zink Gluconate adalah  salah satu bentuk zink Chelated terbaik, ia lebih mudah diserap oleh badan kita.


Sampai sini saja dulu hujah Kak tentang Zink dalam badan kita ya.. 😊 nanti ada masa Kak kongsi lagi.. 😘

Tapi kalau nak order boleh jer roger terus dengan Kak di 0168222603 atau pun klik link Whatsapp di bawah ya.. 😊

Oh ya, kalau nak join member Rm65 jer dapat harga jauh lebih. urah tau dari harga Retail! Klik link ya nanti Kak bagi details cara nak join member 😍.

Kalau anda beli sendiri dengan debit or credit card pun boleh.. Klik link E-sell ni saja ya.. 


  • Link E-sell

https://bit.ly/2NYwQTG



Yours Trully, 
Diana
🆔 Shaklee 1142543
📞 016-8222603


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Produk kecantikkan muka terlaris

Ikhtiar Hamil dengan set kesuburan shaklee

HARGA YOUTH SKINCARE SHAKLEE