7 petua dan cara merawat anak demam secara semulajadi




Hii semua. . 😊

Kak dian nak Kongsi cara nak merawat anak demam secara semulajadi tanpa perlu ke hospital.

Lately anak2 Kak Dian jarang demam sebab Kak Dian sudah prepare untuk kuatkan imun sistem mereka.

bulan lalu kak dan anak2 balik kampung untuk menghabiskan cuti di kampung. haaa... anak2 apa lagi suka sangat masuk hutan keluar hutan  main tanah dan outdoor activity.

Beberapa hari selepas tu suhu badan mereka agak panas sedikit berbanding biasa.

Lepas tu Kak up dose kan supplements mereka, dan ada beberapa cara lagi kak Dian guna..


Petua untuk Merawat demam anak dari rumah. 

1. sentiasa pantau suhu badan anak2
2. Mandikan lemon suam (boleh mix dengan eucalyptus oil beberapa titis)
3. Pastikan minum banyak air suam supaya badan tak dehidrasi.
4. Jangan berikan apa2 junk food.
5. Elakkan makanan segera (contohnya process food) sebab boleh menyebabkan sistem imum mereka semakin lemah.
7. lap badan anak2 dengan kerap.

Ok, itu adalah tips dan cara Kak Dian untuk merawat anak2 dari rumah. Dan lagi.. Kak guna Basic H² untuk mandian mix dengan lemon tu, Herbalblend Cream untuk turunkan suhu bahan (Kak sapu selepas mandi seluruh badan sebab cream ni tak melekit,jenis sejuk sebab  ada menthol) dan Kak juga sentiasa bagi Vitamin C, multivitamin dan multimineral, makanan tambahan yang menaikkan selera makan anak kak, dan juga minyak ikan.. kena konsisten supaya ianya berkesan.


sehari dua surutlah demam anak2 Kak.. anak2 sihat dan boleh bermain lagi kak pun happy nampak merek semakin sihat. 😊


haaa.. ni lah pengalaman kak Dian sendiri.. kalau mommies nak try cara begini boleh lah tanya2 kak ya.. feel free 😘

Luv,
Diana Danias
016-8222603

(link whatsapp
http://DianaD.wasap.my 

Comments

Popular posts from this blog

PRODUK TERBARU!! YOUTH INTENSIVE TREATMENT AND REPAIR BY SHAKLEE

Ikhtiar Hamil dengan set kesuburan shaklee

Punca-dan-cara-mengatasi-susu-merundum