suplemen-hamil-trimester-pertama



Set Hamil shaklee Trimister pertama 


Pentingkah pengambilan Vitamin  ni untuk hamil? kenapa kena amalkan pula?

Saya pregnant ok jer tiada masalah pun.  peliklah orang2 sekarang ni.

haa.. nampak tu... makcik2, kakak2, nenek2 and all of you.. kita sekarang ni bukan lagi macam dulu dah... sayur-sayuran pun basuh sebersih bersihnya tetap juga pahit bila di makan.

namanya pula sayur bunga manis.  (eh korang panggil apa erk sayur tu🤭) tapi bila dah masak dan makan pahitnya lain macam.. ya ampunnnn. . huhu

buah?.. buah sekarang pun ada yang tak de biji.. (seedless) sebab dah di suntik dengan hormon dna macam2 lagi.. buah yang asli dan membesar sendiri sedap rasanya.. berbanding dengan. buha yang dah disuntik hormon supaya cepat besar.

Sebab tu lah Kak Dian ni pilih untuk amalkan makanan tambahan tak kiralah hamil, berpantang, dan daily supplements.  Kak Dian amalkan sampai sekarang tau.

lagi2 time hamil tu untuk bekalkan nutrisi yang cukup untuk si baby..

Kak Dian memang lah amalkan real food juga macam bayam, juice beetroot, smoothie ESP shaklee mix dnegan buah-buahan, dna sebagainya.. tapi tetap juga tak cukup nutrisi2 untuk Kak dan baby.

Jadi sepanjang hamil tu Kak dian amalkan FULLSET KEHAMILAN dari Shaklee.

set hamil ni banyak membantu Kak Dian sepanjang proses hamil tu.


di sini Kak Dian nak share kebaikkan set hamil shaklee ni.

SET HAMIL

🍃B Complex

-Lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B -penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida'.
-Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari.
-Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung.
-Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

🍃Vitamin C

-Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu
-meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
-membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

🍃Vita-Lea Iron Formula

●Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi.
● kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia (berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin)

🍃OsteMatrix(calcium magnesium)

-Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari.
-mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D.
-Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium.
-Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya..
-vitmain D pula untuk merangsang penyerapan kalsium.
-Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi.
-Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.
-Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.


🍃Energizing Soy Protein 

-untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. (Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak.)
-Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit.
-Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik.
-ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk.
memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.
membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.


PROMOSI SEPTEMBER 


DISCLAIMER ‼️
*Sila rujuk kepada doktor anda, atau bidan, sebelum menggunakan sebarang suplemen semasa hamil atau menyusukan bayi.
* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Ini adalah iklan produk suplemen.

vitamin-terbaik-untuk-masalah-jerawat

Kalau nak beli sendiri dengan Creadit card or Debit card boleh klik link E-sell ini ya..

 (  Link E-sell Shaklee untuk direct pos ke alamat sendiri.  )

Sebarang pertanyaan anda boleh hubungi Kak Dian di nombor yang tertera atau pun klik link Whatsapp ya.


Kak Dian
016-8222603
ID Shaklee 1142543


Link whatsapp
http://DianaD.wasap.my 



#ShakleeMalaysia

Read more

Comments

Popular posts from this blog

PRODUK TERBARU!! YOUTH INTENSIVE TREATMENT AND REPAIR BY SHAKLEE

Ikhtiar Hamil dengan set kesuburan shaklee

HARGA YOUTH SKINCARE SHAKLEE